• ساعت : ۱۳:۴۵
     ۱۴۰۱/۱۱/۰۴
حجت‌الاسلام رسول ساکی:
باید ارزش جایگاه مادری و فرزندآوری در خانواده¬ها تبیین و تبدیل به گفتمان شود

حجت‌الاسلام رسول ساکی، دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت کشور، صبح روز دوم بهمن 1401، در نشستی به منظور هم­افزایی مشارکت دانشگاه علوم­ پزشکی قزوین با فعالان استانی حوزه جمعیت، با اشاره به تشکیل خانواده و حمایت از فرزندآوری به عنوان عامل حیاتی توسعه جامعه، گفت: در دهه‌های اخیر یکی از موارد مورد تاکید رهبر معظم انقلاب، تشکیل خانواده و حمایت از فرزندآوری به عنوان یک مسئله مهم و حیاتی‌ برای توسعه جامعه است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد و ارزش جایگاه مادری و فرزندآوری در خانواده­ها تبیین و تبدیل به گفتمان شود.

وی با تأکید به اینکه یکی از مسائلی که باید برای خانواده­ها تبیین شود، موضوع تک فرزندی است، گفت: مسئله تک فرزندی از جمله مسائلی است که امروزه خانواده‌های ما با آن مواجه هستند که این مسئله هم به فرزند و هم به خانواده آسیب‌هایی وارد می‌کند که می­توان به مواردی چون سندروم آشیانه خالی، فرزندسالاری و بلوغ زودرس کودکان اشاره کرد.

حجت الاسلام ساکی در راستای بیان ریزموضوعاتی که پرداختن به آن لازم است؛ گفت: یکی دیگر از این سیاست‌ها، افشای قبح سقط جنین است و یک بُعد جهانی این مسأله، حق حیات جنین است و ما باید این را بیان کنیم که هیج والدی حق ندارد، حق زندگی را از جنین سلب کند. وی ادامه داد که بُعد دیگر، بیان حرمت سقط است و تیم سلامت به عنوان معتمد مردم در مباحث سلامت؛ می­توانند در این زمینه پیشرو باشند.

فقط شش تا هفت سال، برای نجات جمعیت ایران

دبیر مجمع ملی فعالان جمعیت کشور، عنوان کرد: برخی متصور هستند که قانون خانواده و حمایت از جوانی جمعیت، برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری است، اما در واقع این قانون، برای حمایت از خانواده‌هایی است که تمایل به فرزندآوری دارند. وی اضافه کرد که این قانون تلاش می‌کند تا موانع موجود در این موضوع را مرتفع کند؛ زیرا تنها  شش تا هفت سال برای نجات جمعیت ایران فرصت باقی مانده است.

حجت الاسلام ساکی اذعان کرد که اکنون می‌شود با استفاده از جمعیت فعلی، کشور را از خطر پیری نجات داد، ولی اگر این فرصت زمانی از بین برود، در سراشیبی کاهش جمعیت خواهیم افتاد.

وی گفت: به منظور استفاده از ظرفیت مردمی در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نمایندگان مردمی در سطح استان ها، تعیین و به دانشگاه­ها ابلاغ شده است که انتظار می­رود در اجرای قانون از ظرفیت این افراد استفاده شود.

شایان ذکر است، در ابتدای نشست، دکتر جلال رحمانی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ضمن تأکید بر لزوم اجرای قانون، برخی از چالش­های موجود در این زمینه را بیان کرد. همچنین دکتر ناهید یزدی، معاون فنی مرکز بهداشت استان، خلاصه­ای از اقدامات دانشگاه را در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بیان کرد.

6.0.20.0
    V6.0.20.0